Architect Nieuwbouw

MTB Architecten heeft meer dan 45 jaar ervaring in het ontwerpen van nieuwe gebouwen, variërend van vrijstaande woningen, projectmatige woningen en appartementen tot bedrijfsgebouwen, zorginstellingen en scholen. Wij opereren door heel Nederland en helpen u graag bij het realiseren van uw droomontwerp.

Wat houdt het bouwen van nieuwbouw in?

Nieuwbouw betreft een project waarbij een geheel nieuw ontwerp wordt uitgevoerd, meestal op een leeg perceel of na de sloop van een bestaand gebouw. Onze architecten zijn zowel nuchter als creatief en hebben ruime ervaring met het ontwerpen en indelen van nieuwe woningen en gebouwen. Wij bespreken graag uw wensen, eisen en visie, en nemen samen met u de gemeentelijke eisen, regels en afspraken door om een gedegen basis te leggen voor het ontwerp.

Waarom kiezen voor nieuwbouw?

Het bouwen van een eigen woning biedt u de vrijheid om al uw wensen te integreren en een droomhuis te realiseren dat volledig aan uw verwachtingen voldoet. Dit kan een uitstekende optie zijn als u al enige tijd op zoek bent naar een woning die u aanspreekt, maar deze niet kunt vinden. Randvoorwaarden voor nieuwbouw zijn onder andere de beschikbaarheid van een bouwkavel, voldoende financiële middelen en het voldoen aan de gemeentelijke eisen voor de betreffende locatie.

Wat is er nodig om een nieuwbouwproject te realiseren?

Bij het plannen van een nieuwbouwproject is het essentieel om een geschikte locatie te vinden en te bepalen of er voldoende ruimte beschikbaar is. Denk ook na over uw budget en welke stijl u voor ogen heeft. Het helpt als u referentiewoningen of afbeeldingen heeft die u aanspreken, zodat de architect een beter inzicht krijgt in uw voorkeuren.

Hoe verloopt het proces tot eindproduct?

Eerste Gesprek: De architect bespreekt uw eisen en visie en begint met het opzetten van een schetsontwerp.

Schetsontwerp: Het initiële ontwerp wordt meerdere keren besproken en aangepast op basis van uw feedback.

Voorlopig Ontwerp: Een gespecificeerd ontwerp wordt uitgewerkt, rekening houdend met alle eisen en mogelijkheden.

Vergunningsaanvraag: Na uw goedkeuring wordt het ontwerp ingediend bij de gemeente voor een vooroverleg of directe vergunningsaanvraag.

Technische Tekeningen: Gedetailleerde technische tekeningen worden opgesteld voor het selecteren van de juiste aannemer en bouwtechniek.

Realisatie: Zodra alle elementen samenkomen, begint de bouw van uw droomhuis.

Bouw samen met MTB

Maak een eerste vrijblijvende afspraak met een van onze architecten om uw plannen en ideeën te bespreken. Wij nodigen u graag uit op ons kantoor in Amsterdam of Apeldoorn, of komen bij u thuis langs. Een goede klik met de architect is essentieel voor een succesvol proces. Kom langs en ervaar of die klik er is.

    FILTERS: