Architect nieuwbouw

MTB architecten heeft al meer dan 45 jaar ervaring met het ontwerpen van nieuwe gebouwen. Niet alleen vrijstaande woningen, projectmatige woningen of appartementen, maar ook bedrijfsgebouwen, zorginstellingen en scholen. We werken als bureau door heel Nederland en helpen u graag uw droomontwerp te verwezenlijken.

Wat houdt het bouwen van nieuwbouw in?

Een nieuwbouw is een project waarbij van begin tot eind een nieuw ontwerp wordt uitgevoerd. Er is geen bestaand gebouw, of dit wordt gesloopt. Waarschijnlijk is er alleen een perceel en een idee. Onze architecten zijn nuchter en creatief en hebben veel ervaring met het ontwerpen en indelen van nieuwe woningen of gebouwen. Ze gaan graag met u in gesprek over uw wensen, eisen en visie. Verder worden met u de gemeentelijke eisen, regels en afspraken doorgenomen. Met die uitgangspunten zullen ze aan het ontwerpen gaan werken.

Waarom zou je nieuw willen bouwen?

Mocht je al enige tijd op zoek zijn naar een woning maar telkens niet vinden wat je nou echt zoekt. Het bouwen van je eigen woning kan dan een geslaagde optie zijn. Je hebt vaak complete ontwerpvrijheid en kunt al je wensen verwerken om je eigen droomhuis te verwezenlijken. Er hangen natuurlijk wel wat randvoorwaarden aan, denk aan een stuk grond om op te bouwen, genoeg financiën en de eisen van de gemeente voor deze locatie.

Wat is er nodig om een nieuwbouw te realiseren?

Als u van plan bent te gaan bouwen is het belangrijk na te gaan waar u dit wilt realiseren, is er al grond beschikbaar en is dit genoeg ruimte? Zijn er woningen of plaatjes die u op het internet hebt gezien die u aanspreken? Wat mag het bouwen van uw woning kosten? Deze dingen helpen de architect bij het inschatten van de grootte van het gebouw en in welke stijl u het zou willen uitvoeren.

Hoe verloopt het proces tot eindproduct?

Na het eerste gesprek zal de architect aan het werk gaan met het opzetten van een schetsontwerp, naar aanleiding van uw eisen en visie zal dit ontwerp vorm krijgen. Dit ontwerp zal hij met u meerdere keren bespreken en met u doornemen wat u aanspreekt en waar u nog aanvullende wensen heeft.

Naar aanleiding van dit gesprek zal de architect verder gaan met een voorlopig ontwerp wat gespecificeerd is naar aanleiding van eisen en mogelijkheden. Na dit met u te hebben besproken zal de architect het ontwerp zo ver gaan uitwerken dat we het naar de gemeente kunnen sturen voor een vooroverleg of direct voor een vergunningsaanvraag. Ondertussen worden er technische tekeningen gemaakt die zullen gebruikt worden voor de zoek naar de juiste aannemer en bouwtechniek. Als dat allemaal samenkomt begint de realisatie van uw droomhuis.

Bouw samen met MTB

Maak een eerste afspraak met een van onze architecten om uw plannen en ideeën te bespreken. De eerste afspraak is altijd vrijblijvend, schroom daarom niet om contact met ons op te nemen. We plannen dan een afspraak met u in, bij een van onze kantoren in Amsterdam of Apeldoorn of bij u thuis. Een goede klik met de architect is een van de belangrijkste voorwaarden voor een goed proces. Kom langs en kijk of die klik er is.

    FILTERS: