Dagbesteding Kentalis

Het bestaande gebouwtje is een van de laatste delen van de uitbreidingen die in de jaren ‘50 gedaan zijn bij het in de 19e eeuw gerealiseerde Katholieke doveninstituut.

Het prachtige gebouw is destijds gebouwd als Hostiebakkerij. Deze activiteit was een van de belangrijkste vormen van dagbesteding voor op het terrein verblijvende patiënten. Momenteel wordt het gebouw gebruikt door de mensen van de technische dienst, maar na de renovatie, herindeling een uitbreiding zal het opnieuw dienen als dagbestedingsgebouw voor met name de op het terrein wonende cliënten.

Het betreft een zonder uitzondering meervoudig gehandicapte doelgroep. De vorm van dagbesteding varieert per groep, afhankelijk van de mogelijkheden van de cliënt. Omdat buitenactiviteiten belangrijk zijn en de goede en eenvoudige bereikbaarheid vanaf de huisvestingsgebouwen, zijn alle functies, ook van de uitbreiding, op de begane grond gesitueerd, met een directe toegang van buitenaf, via een garderobe met natte groep, per twee groepen.

opdrachtgever: Kentalis
locatie: Kentalis terrein, Sint Michielsgestel
projectarchitect: John van Dijk
projectteam: Jaap Roeleveld
ontwerp: 2013 – 2018