Architecte Zwolle

Het liefst werk je natuurlijk met een architect uit de regio die ervaring heeft in jouw stad! MTB Architecten heeft een vestiging in Apeldoorn en in Amsterdam en weten precies hoe de regio van Zwolle werkt maar we weten ook van grootstedelijke architectonisch denken.

Hanzestad Zwolle

Zwolle is echt een stedelijke stad. Oorspronkelijke is het een hanzestad en dat karakter zien we vandaag de dag terug, niet alleen in het historische centrum maar ook in de ondernemingslust en de culturele betrokkenheid. Zwolle is wat groter dan andere regionale steden maar het is niet zozeer de grootte maar meer de regionale functie die het zo een belangrijk stad maakt.

Een beetje van alles

Naast het prachtige historische centrum heeft Zwolle ook een redelijke grote periferie. Ook is de stad opgedeeld in twee delen door de Ijssel. Zwolle heeft een bloemendaal van het oosten, Zwolle-Hattem voor de meer welgestelden met wat meer licht, lucht en groen. Zwolle heeft uitbreidingswijken waar wij ook diverse woningen hebben gemaakt. Zwolle heeft een beetje van alles en wij als MTB Architecten hebben dat ook. We hebben ervaring in vrijwel elke sector, van ziekhuis in Rwanda tot 8m2 verbouwing in centrum Utrecht.

Een stad met identiteit

Met een krachtige regionale functie richt Zwolle zich niet alleen op een economisch sterke positie maar ook cultureel gebied is Zwolle vooruitstrevend. Zo heeft Zwolle het beste restaurant van Nederland, het de winkelfunctie een stuk groter dan de steden eromheen en is het ziekenhuis gespecialiseerd. Zwolle omarmt die identiteit en heeft ook ruimte voor het experiment. Men staat open voor iets uitgesproken en creatieve oplossingen. Zo heeft architect Martijn Braunstahl (LINK) ooit een gebouw ontworpen in het historische centrum van Zwolle met geperforeerd koper, dat staat niet iedere stad zomaar voor open, dus dat is echt uniek aan Zwolle kwa architectuur!

Meedenkende gemeente

Over het algemeen zien wij als architectenbureau dat in Zwolle de gemeente erg meedenken en soms zelfs stimulerend. Zo hebben we eens een project gedaan voor het ontwerpen van vijf kavel waarbij de gemeente Zwolle ons als architect heeft gesubsidieerd om de om interessante woningen te maken. Zwolle heeft ambitie als het gaat om architectuur. Ze maken ook duidelijk onderscheid tussen A, B en C locaties, waarbij A een hoge welstandseis heeft en er ook C-locaties zijn die welstandsvrij zijn. Als architectenbureau in Zwolle weten we hoe we projecten moeten aanpakken en hoe we het contact met de gemeente zo voorspoedig mogelijk kunnen laten verlopen.

Monumenten

Met een prachtig historisch centrum zijn er uiteraard veel historische gebouwen met een monumentenstatus. Als bureau hebben we veel ervaring met energiek restaureren. Vaak hebben monumenten een zeer hoge energie rekening maar zijn de ingrepen die gedaan mogen worden beperkt.We hebben als bureau veel ervaring door het heel land met het verbouwen en herbestemmen van monumenten, we weten als snel waar de kansen liggen en waar de knelpunten zijn. Specifiek hebben we in Zwolle een monument herbestemd en ene monument verbouwd. Zo hebben we hier bijvoorbeeld de Jenapleinschool in Zwolle waarbij me met slimme en op maat gemaakte ingrepen de het monumentale gebouw weer passend hebben gemaakt voor de school

Jenapleinschool

Andere projecten in Zwolle

We zijn nu met een groot project bezig in Zwolle, in the city post. In dit grote regiokantoor van de ABN-amro, vlak naast het station komt een ABN-amro bezoekers kantoor dat wij ontwerpen. Daarnaast hebben we als architect in Zwolle ook een nieuwbouw montessori school gedaan. Hier zie je ook weer duidelijk terug hoe Zwolle open staat voor unieke en vernieuwende gebouwen met een eigen identiteit. Dit maakt bouwen in Zwolle zo leuk!

Montessori school Zwolle

Leer MTB kennen!

Bouwen is een intiem process, het is heel belangrijk dat een klik is tussen u en de architect. Kom daarom bij ons langs en kijk of die klik er is! No strings attached, de eerste afspraak is geheel vrijblijvend.