Architectenbureau in Ede

Het liefst werk je natuurlijk met een architect uit de regio. Wij als MTB Architecten hebben een vestiging in Apeldoorn en een vestiging in Amsterdam. Wij weten wat er speelt en kunnen goed inspelen op de context.

Groene gemeente

Ede is een groene gemeente en de lokale politiek draagt dit ook heel duidelijke uit. Als bureau vinden wij het behouden en versterken van de biodiversiteit heel erg belangrijk, we hebben vele groene ontwerptools en technieken al mogen gebruiken in een groot aantal projecten. We zien dat hoe meer gemeente, opdrachtgever en architect alle drie een groene en duurzame ambitie hebben, de uitkomst optimaal is.

Energie neutraal

Naast groen en biodiversiteit is energie ook een ontzettend belangrijk aspect van verduurzaming, zowel ecologisch als economisch. Met de stijgende energieprijzen kan je een heleboel stress voorkomen door je eigen energie op te wekken en misschien wel surplus te genereren! De gemeente geeft aan dat zijn in 2050 energieneutraal willen zijn. Dit is heel gunstig wanneer u ook dergelijke ambities heeft, dit kan namelijk betekenen dat er subsidies zijn of dat het krijgen van een vergunning makkelijker gaat.

Klimaatadaptief

Daarnaast is er ook nog zoiets als klimaatadaptief. Als architecten in Ede zien we kansen om gebruik te maken van het vele groen en de ruimte. Klimaat adaptief betekent dat je flexibel meebeweegt met het klimaat. Door de klimaatverandering hebben we meer piek-regen en meer drogere periodes. Door slim met de piek-regen om te gaan door niet alles af te voeren met het riool maar gebruik te maken van bijvoorbeeld wadi’s kunnen we het water langer vasthouden zodat deze weer gebruikt kan worden in de drogere periodes. Op deze manier passen we ons aan aan de veranderende omstandigheden.

“Duurzaamheid zit in ons DNA”

Behalve wadi’s kunnen ook groene daken worden gebruikt om water vast te houden. Maar een groendak kan behalve een waterbuffer ook een broedplaats zijn voor insteken en kleine vogels. Het is daarbij wel belangrijk dat we kiezen voor een kruidendak en niet een mos sedum dak. Het ene groene dak is niet het andere groene dak. Bij kruiden daken gaan er ook bloemen groeien en dan kunnen de bijen en insecten daar ook van profiteren, en dat is dan meer natuurinclusief.

Een voorbeelproject waar het landschap, groen en natuur inclusief gebouwd is, is ons porject Hokatex.

Praktisch

Een bouwproject begint met een droom en een verlangen en in de loop van de tijd wordt alles steeds concreter en praktischer. Als architect in Ede is het onze taak om dit process zo goed mogelijk te begeleiden. Dit betekent vooral dat wij goed naar u luisteren zodat we een process op maat kunnen aanbieden. Sommige mensen wil veel zelf doen, andere worden liever zoveel mogelijk ontzorgd. Wij bieden onze diensten aan in delen en in zijn geheel. Voor meer informatie over de verschillende fasen zie het werk https://www.mtbarchitecten.nl/bureau/

Veel ervaring

Als bureau hebben we al 45 jaar ervaring door het hele land heen en met een paar uitstapjes in België, Duitsland en Botswana. We hebben monumentale verbouwingen gedaan in historische binnenstedenen, bowlingbanen, serimatige woningbouw, grote loodsen en ga zo maar door. We weten van de hoed en rand en dat maakt dat onze klanten met een gerust hart het bouwproces doorlopen.

Kosten van een architect

Bouwen is duur, en met de huidige prijsstijgingen zelfs nog duurder. Bij bouwen kunnen de kosten snel oplopen wanneer er geen goede budgetbeheersing is. Als architectenbureau voelen wij ons verantwoordelijk voor de budgetbeheersing van onze klanten. We willen dat u behalve aan prachtige bouwproject ook een fijn gevoel overhoud aan het proces. Meer weten over de kosten? Lees onze blog Wat kost een architect?

Vrijblijvend eerste gesprek

Kom een keer langs bij ons kantoor in Apeldoorn of Amsterdam en leg ons uw ideeën voor. Wij kunnen u adviseren en uitleggen wat wij u kunnen bieden. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend!