Architect in Barneveld

MTB architecten heeft als bureau met een vestiging in Apeldoorn en in Amsterdam, ook als architect in Barneveld hebben wij ervaring met een aantal projecten. Als bureau met 45 jaar ervaring en een groot aantal gebouwde projecten in 7 sectoren hebben we op heel wat plekken in Nederland gebouwd. Specifiek aan Barneveld wat wij hebben gezien over de jaren, is de relatie tussen groot en klein en de kracht van een hechte gemeenschap.

‘Barneveld, een plek van kleine en grote schaal’

Aan de ene kant is er een hechte gemeenschap op de kleine schaal. Aan de andere kant huist Barneveld een aantal wereldconcerns met internationaal erkende expertise. Zo is er de Moba fabriek met werknemers die hier al 35 jaar werken. Zij gaan op de fiets naar werk, met de broodtrommel onder de snelbinders. Aan de andere kant heb je de werknemers die met de taxi direct door naar het vliegveld rijden om zaken te doen over de hele wereld.

Een passend ontwerp met hulp van een architect in Barneveld

Anders dan randstedelijke uitbundigheid vinden wij het als architectenbureau belangrijk om in de context van mooie oude dorpen en landelijke gebieden als Barneveld meer ingetogen ontwerpen te maken.

‘Een huis is deel van een straat’

Een huis of een gebouw is deel van een ensemble en wanneer ze goed bij elkaar passen geeft het geheel een gevoel van harmonie. Wij vinden: een gebouw moet passen in zijn context. Hierbij zijn de schaal en het ritme van de straat een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp. Als architect in Barneveld vinden we het belangrijk dat de kwaliteit van Barneveld wordt behouden in de bestaande gebieden maar ook wordt voortgezet in de nieuwe gebieden.

‘Vakmanschap is heel belangrijk’

Met een bestaande omgeving is het belangrijk dat een nieuw ontwerp er nieuw uitziet maar toch lijkt alsof het er altijd al gestaan heeft. Ook als u landelijk wil gaan wonen is het belangrijk dat in het cultuurhistorische perspectief, het nieuwe ontwerp klopt. De kennis van de materialen en van detaillering zijn erg belangrijk om natuurlijk op te gaan in het bestaande beeld.

gerealiseerd project in Barneveld

Een ontspannen proces met MTB Architecten in Barneveld

Bouwen kan soms een hectisch proces zijn met een heleboel stress en gedoe. Als architectenbureau actief in Barneveld nemen we graag uw stress en gedoe uit handen. Wij vinden het namelijk erg belangrijk dat er behalve een prachtig eindresultaat ook een prettig proces aan vooraf is gegaan. Zelf bouwen is een intensief en lang proces en liefst kijk je hier met een goed gevoel op terug.

‘Met MTB kom je niet voor verrassingen te staan.’

Wij staan naast u in het bouwproces. Wij kunnen u een goed idee geven van hoe een bouwproces in elkaar zit. Meer weten over bouwproces en budgettering? Lees onze blog Wat kost een architect?

Een levensloopbestendige woning

Meer dan op andere plekken weten we uit ervaring dat Barneveld een extra focus heeft om familie, toekomstbestendige beslissingen en weten waar je aan toe bent.

‘Wanneer je je droomhuis bouwt dan wil je ook dat het je droomhuis blijft’

Als architectenbureau werkzaam in Barneveld vinden wij het belangrijk dat als je een gebouw maakt dat het gebruik kan veranderen. Niks is zo veranderlijk als de situatie in een gezin. Eerst wil je misschien een huis waar je rekening kan houden met jonge kinderen (veiligheid), dan heb je pubers die een eigen plek willen. Een misschien wil je op een gegeven moment wel opa en oma in huis nemen of je wil een eigen bedrijf beginnen aan huis.

‘Een huis moet meer zijn dan een slaapplek’

Een huis is een plek om te leven, om samen te komen, om voor elkaar te zorgen. Wij proberen zo een op maat gemaakt ontwerp te maken als mogelijk. Vooral met levensbestendigheid vraagt dit om veel denk en reflectie werk. Zo vragen wij u om zoveel mogelijk scenario’s te bedenken wat uw leven eruit kan gaan zien. Ons werk begint dan met luisteren, want alleen als we u goed begrijpen kunnen we een ontwerp maken dat zit als gegoten.

Bent u opzoek naar een architect in Barneveld? Maak een afspraak voor een vrijblijvend eerste gesprek en kijk wat wij voor u kunnen betekenen.