Project omschrijving

Verbouwing Egelantierstraat

Voormalige school

Onze opdrachtgever heeft midden in de Jordaan een appartement gekocht in een voormalige school.  Het appartement van 220m2 was al eerder gerenoveerd, maar sloot qua indeling niet volledig aan bij zijn wensen en levensfase. Een grootschalige verbouwing was het gevolg, die wij voor hem hebben uitgevoerd.

Stoere uitstraling

Als je er voor kiest om midden in de Jordaan in een monument te wonen, dan wil je ook graag de kwaliteit van de buitenkant doortrekken naar de binnenkant. Eén wand van de woning bestond volledig uit boekenkasten tegen een gestucte muur. Wij hebben er voor gekozen om de oorspronkelijke gevelwand weer volledig zichtbaar te maken en te keimen. Hierdoor kreeg de woonkamer direct een stoere uitstraling.

Daglicht

De kap van de woning zit een mooi spinnenweb van balken. Wij hebben deze balken vanaf de woonlaag ook zichtbaar gemaakt door een vide te maken. Midden in het huis kijk je nu 9 meter omhoog. Wij hebben hier ook extra daklicht toegevoegd.  In de nauwe straatjes van de Jordaan is dat geen overbodige luxe.

Glazen box

Ook hebben we twee extra logeervertrekken gemaakt. Eén ervan zweeft als een glazen box in de woonkamer en grenst aan een werkkamer. De privacy wordt verkregen door de gordijnen. Tot slot hebben we ook een moderne schouw met openhaard toegevoegd. Oorspronkelijk zat hier een grote stalen kolom die de muur in tweeën deelde. Door de schouw over te laten gaan in een lage bank, hebben we deze deling extra benadrukt. Het bedenken van dit soort oplossingen, maakt ons werk extra leuk.

Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Egelantierstraat, Amsterdam
Architect: Martijn Braunstahl
Oplevering: 2017