Project omschrijving

Moderne woning aan de Seringenlaan

Een vervangende nieuwbouw woning op deze prachtige plek in de wijk Berg en Bos.

Op de begane grond links een carport en een garage en rechts de woonkamer met een verhoogd plafond. Op de verdieping de slaapkamers. De woning is grotendeels onderkelderd. De “gym” in de kelder heeft een eigen opgang naar de achtertuin, via een uitsparing in de grond die ook veel licht de kelder in brengt.

Vanwege de vele bomen rondom het huis, en het vervuilingsrisico daarvan, is gekozen om het ontwerp niet uit te voeren in wit stucwerk maar in zwarte baksteen. De gevelinvullingen tussen de ramen zijn van verduurzaamd hout, Platowood Fraké, met een behandeling van EcoStain.

Aansluitend aan de woonkamer is een veranda gerealiseerd, met kenmerkende ronde lichtkoepels. Het trappenhuis heeft op het dak een lichtstraat gekregen. Zodoende ontstond op deze verscholen plek tussen de bomen toch een prachtig licht wooninterieur.

opdrachtgever: Particuliere opdrachtgever
locatie: Seringenlaan te Apeldoorn
architect: John van Dijk
projectteam: Jaap Roeleveld, Rutger van de Beek, Jelle Zeijl
oplevering: 2018
foto’s: Rob van Esch