Sociale huurappartementen aan de Deventerstraat

Een markant gebouw
Dat is de wens van de gemeente op kruispunten als deze, van de rondweg met de uitvalswegen. Dat sloot mooi aan bij de afspraak van de corporaties met de gemeente voor het bijbouwen van enkele honderden sociale huurwoningen. Een aantrekkelijke locatie dicht bij het winkelcentrum en met juist voldoende terrein om de parkeervraag op maaiveld op te lossen.

De opzet
Vanwege de alzijdigheid, de betaalbaarheid en het wooncomfort is gekozen voor een middenkern met per verdieping 8 appartementen variërend van 60 tot 75 m2 Gebruik Oppervlak. 8 woonlagen op een entree en berging laag levert 63 appartementen op.

Het karakter
Door de appartementen iets te laten vertrappen ontstaat het beeld van drie smalle torens. Dit effect wordt versterkt door de verspringende daklijnen. Twee lichtere torens aan de zijkanten met een iets schuine daklijn, OS en STIER, en een donkerdere toren ertussen.

Osseveld –Oost
Zo vormt het gebouw de afronding van het ambitieuze stedenbouwkundige plan van supervisor Ashok Bhalotra voor deze wijk.

De techniek
Zoals nu voorzien worden de woningen individueel voorzien van een combinatie van warmtepomp en balans-ventilatie-unit, waarbij de warmtepomp de afvoerlucht gebruikt om zijn warmte aan te onttrekken. Zodoende hoeven er geen aparte buitenunits te worden toegepast.

opdrachtgever: woningcorporatie De Goede Woning Apeldoorn
locatie: hoek Deventerstraat – Laan van Osseveld te Apeldoorn
projectarchitect: John van Dijk
projectteam: Jaap Roeleveld
ontwerp: 2019-2022
impressies: Jaap Roeleveld