Brede school Urk, De Vuurbaak en de Wilhelminaschool

gebruikers

Voor de Protestants Christelijke Kon. Wilhelmina school en de wat kleinere gereformeerde school De Vuurbaak, heeft de gemeente één gebouw gerealiseerd waarin ze functies als speellokalen en het handvaardigheidslokaal delen.

stedenbouwkundige inpassing

We hebben de school een eigen en eigentijds karakter gegeven, maar sluiten zodanig aan op de bestaande bebouwing dat de bestaande kwaliteiten van de buurt versterkt worden en de totale omgeving een betere uitstraling krijgt. Alle bestaande monumentale bomen hebben we gespaard.

architectuur

Twee rustige gemetselde blokken laten de lesruimten van de twee scholen zien. De ondersteunende ruimten en de gezamenlijke ruimten liggen in het (groene) middenblok. De zonweringsluifels, de entrees en de buiten zichtbare delen van de gebouwinstallaties hebben dezelfde groene kleur gekregen als het middenblok. De groene vorm ‘woekert’ organisch en levendig over de twee gemetselde blokken en verbindt ze. De beide schoolpleinen hebben we door belijningen uitdagend gemaakt, prikkelend tot creatief spelen.

interieur

In de gangen hebben we met kleurgebruik op de vloeren en wanden allerlei leer- en werkplekken buiten de klas gemaakt en de structuur van het gebouw versterkt. Alle wanden hebben een 1,20 m hoge lambrisering van, met transparante kleurlak geverfde, multiplex platen.

flexibiliteit

De constructie overspant de breedte van de lokalen plus gangen zodat de huidige klassen later vervangen kunnen worden door een andere indeling.

Opdrachtgever:
locatie:
Architect:
Oplevering: