Project omschrijving

Renovatie en herinrichting kantoor Boon Accountants

Renovatie van het kantoorpand van Boon Accountants. Herindeling, interieurontwerp, exterieur- en energie-renovatie.

Herindeling

De mooie grote en open entreehal is behouden en door nieuwe gevelpuien nu nog lichter en transparanter. Aan de hal zijn nu spreekkamers gekoppeld voor de overleggen met de klanten. De donkere gangen met rijen gesloten kantoorkamers zijn opengebroken tot aaneengeschakelde werkplekken met glazen wanden naar de gangen.

Interieur

De gesloten middenkernen, met daarin sanitair en bergfuncties, zijn, in plaats van sta-in-de-weg, tot bakens geworden met wandgrote natuurfoto’s van respectievelijk Heidegebied, Bos en Zandverstuiving. Logischerwijs allemaal natuur van de Veluwe, voor dit regionaal werkende accountantskantoor.

Energie-renovatie

Met goede isolatiemaatregelen, lage temperatuurverwarming, een warmtepompinstallatie, een gebalanceerd ventilatiesysteem en een dak vol zonnepanelen, is het pand van energielabel F naar energielabel A gegaan en nu dus volledig klaar voor de toekomst.

Exterieur

Doordat aan de Europaweg inmiddels steeds grotere moderne kantoor- en woongebouwen zijn verschenen, verandert de impact van het kantoorpand. De vervanging van de slechte delen van het voegwerk hebben we aangegrepen om door “lazuren” de gevel met een minerale verf van een transparante eigentijdse kleurlaag te voorzien. Hierdoor gaat het gebouw een verbinding aan met de naastgelegen paarsbruine gebouwen op de hoek met de Koning Stadhouderlaan. De witte haak die we het gebouw hebben meegegeven beschaduwt de zuid georiënteerde ramen en puien, om oververhitting te voorkomen, en geeft het gebouw meer uitstraling.

opdrachtgever: De eigenaren van het pand en gebruiker Boon Accountants Belastingadviseurs
locatie: Christiaan Geurtsweg 1, Apeldoorn
architect: John van Dijk
projectteam: Jaap Roeleveld, Eddy van IJzendoorn, Rutger van de Beek, Judith van Hoorn
oplevering: 2019
foto’s: Rob van Esch; Jaap Roeleveld