Renovatie en herinrichting kantoor Boon Accountants

Renovatie van het kantoorpand van Boon Accountants. Herindeling, interieurontwerp, exterieur- en energie-renovatie.

Herindeling
De mooie dubbel-hoge entreehal is behouden en door nieuwe gevelpuien nu nog lichter en transparanter.
De spreekkamers, voor de overleggen met de klanten, zijn nu direct aan de hal gekoppeld.
De donkere gangen zijn opengebroken en de gesloten kantoorkamers zijn onderling doorgebroken tot aaneengeschakelde werkplekken, met glazen wanden naar de gangen.

Interieur-ontwerp

De Veluwe
De gesloten blokken met daarin sanitair en bergfuncties, zijn niet langer een sta-in-de-weg. Met wandgrote (twee verdiepingen hoge) natuurfoto’s van respectievelijk Bos, Heidegebied en Zandverstuiving hebben we er oriëntatie-bakens van gemaakt. Logischerwijs allemaal natuur van de Veluwe, voor dit regionaal werkende accountantskantoor.

De spreekkamers
Doordat alle spreekkamers aan deze middenblokken grenzen hebben ook die een wand met natuurfoto gekregen, wat deze, vaak inpandig gelegen, ruimten een prettige sfeer geeft. Naar de halzijde toe hebben de spreekkamers een volledig glazen wand met subtiele maar efficiënte matteringsfolie op ooghoogte. De beleving van contact blijft overeind maar je kunt de persoon aan de andere zijde, of de getallen op het beeldscherm, niet herkennen.

Het Grand Café
De vroegere kantine is verplaatst naar de zijde van de Europaweg en tot een open ontmoetingsplaats gemaakt met een uitstekend koffiepunt. De inrichting is die van een Grand Café, waar op krukken, op stoelen of op banken gezeten of gelounged kan worden. Naar believen kan dat in klein of groter gezelschap of alleen. Ook de informele contacten met mensen van buiten af kunnen hier plaatsvinden.

De kantoren en overlegplekken
Er is gekozen voor licht meubilair met bureaus die alleen, per twee of per vier geclusterd zijn. Halfhoge vilten schermen tussen de bureaus dragen bij aan privacy, een goede akoestiek en visuele rust. Dankzij de digitalisering is nauwelijks nog kastruimte gevraagd. Door de wit-beige-grijze “high key” kleurstelling en de overlegzitjes met blankhouten poten en hebben de kantoren een heel aangename fris-huiselijke sfeer.

Energie-renovatie
Met goede isolatiemaatregelen, lage temperatuurverwarming, een warmtepompinstallatie, een gebalanceerd ventilatiesysteem en een dak vol zonnepanelen, is het pand van energielabel F naar energielabel A gegaan en nu dus volledig klaar voor de toekomst.

Exterieur
De vervanging van de slechte delen van het voegwerk hebben we aangegrepen om door “lazuren” de gevel met een minerale verf van een transparante eigentijdse kleurlaag te voorzien. Hierdoor gaat het gebouw een verbinding aan met de naastgelegen nieuwe gebouwen op de hoek met de Koning Stadhouderlaan.

opdrachtgever: De eigenaren van het pand en gebruiker Boon Accountants Belastingadviseurs
locatie: Christiaan Geurtsweg 1, Apeldoorn
projectarchitect: John van Dijk
projectteam: Jaap Roeleveld, Eddy van IJzendoorn, Rutger van de Beek, Judith van Hoorn
oplevering: 2019
foto’s: Rob van Esch; Jaap Roeleveld