Deze medewerken heeft nog geen foto
Rico Lokker
Bouwkundige, modelleur
Amsterdam

Rico Lokker

e-mail: rlo@mtbarchitecten.nl

Werkzaamheden
Binnen MTB Architecten ben ik werkzaam als bouwkundig modelleur. In samenwerking met de architect ben ik verantwoordelijk voor de verdere uitwerking van de verschillende tekenfases.

Motivatie
Hoe een omgeving wordt ervaren is sterk afhankelijk van gemaakte ontwerpkeuzes. Bij het bezoeken van steden, gebouwen en ruimtes sta je hier niet direct bij stil. Iedere omgeving is uniek en kent zijn eigen sterktes en zwaktes. Het herkennen van deze sterktes, het inschatten en hervormen van de zwaktes en daarbij de potenties van een omgeving een identiteit toe-eigenen maakt architectuur in mijn ogen zo fascinerend.

Na afronding van mijn HBO Bouwkunde ben ik gestart als bouwkundig modelleur bij MTB Architecten. Hier wil ik in combinatie met een master architectuur aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst mijzelf verder ontwikkelen tot architect. Naar mijn idee ga ik dit leren in de praktijk ondersteund door kennis uit boeken. Juist het blijven brainstormen, blijven schetsen en blijven creëren totdat de ideale oplossing wordt beleefd maakt mijn passie in het ontwerpen.

Recente projecten
Verbouw Genistalaan Apeldoorn
Uitbouw Bolwerk Naarden
Uitwerken BIM Posterenk, Nikkels
Werktekeningen Melkweg Almere