Architect Epe

Wanneer u een huis wil gaan bouwen in Epe doet u dat natuurlijk het liefst met een architectenbureau in de buurt van Epe. Als architectenbureau met een vestiging in Apeldoorn en in Amsterdam zijn we niet alleen ervaren in de regio van Epe, maar we hebben ook door de rest van Nederland gebouwd. Door onze grote ervaring met verschillende gemeentes weten we goed hoe we moeten aansluiten op de ambities van de gemeente.

Gemeente Epe

De gemeente Epe staat voor natuur. Zorgvuldig omgaan met de natuur betekende in Epe bijna geen internetmasten. Met het slechtste bereik van Nederland is Epe een plek waar de natuur op nummer één staat en de mens zich daarin moet schikken. Als architect in Epe is het belangrijk om kennis te hebben van wat wel en niet mag binnen het bestemmingsplan en nationale wetten met betrekking tot natura2000.

Villa in de natuur

De prachtige wilde natuur die ademt en sterk is maakt Epe een geweldige gemeente om er je droomvilla te bouwen. Midden in de Veluwe met bossen en heiden staan villa achtige woningen voor mensen die vol gaan voor natuur en wonen in de bossen.

‘Bij het bezitten van een lapje grond is nog geen gedane zaak’

Wanneer u beschikt over een kavel betekent dat nog niet dat u daar daadwerkelijke iets kan bouwen. Wanneer er geen woonbestemming in het bestemmingsplan staat is het traject om deze te krijgen nog een avontuur. Als architectenbureau met 45 jaar ervaring kunnen wij u goed bijstaan in dit proces.

Type woningen

De woningen in Epe zijn over het algemeen wat traditioneler. Echte boswoningen met lage goten, hoge nokken en veel kappen passen goed in de landelijke bouwtraditie van de omgeving. Behalve een esthetische kant hebben deze ook een belangrijke functionele kant. Een schuin dakvlak met keramische pannen bijvoorbeeld, beschermd het dak goed van bladeren van bovenaf en voorkomt dat het dak vervroegd vervangen moet worden. Behalve een villa type woning werkt een schuurwoning ook goed in deze omgeving van Epe. Meer weten over schuurwoningen? Zie onze blog over schuurwoningen.

Bouwen in een bosrijke omgeving

In een bosrijke omgeving is het belangrijk om rekening te houden met onderhoud van materialen. Onderhoudstechnisch is bladval op en rondom een gebouw zeer nadelig. Het is daarom extra belangrijk in bosrijke omgevingen om onderhoudsvrije materialen toe te passen, anders kun je na 6 jaar je daken en gevels vervangen. Bamboe, metselwerk of hout met een bepaalde afwerking kunnen bijvoorbeeld worden toegepast.

“Rekening houden met stikstof is extra belangrijk”

Daarnaast telt Epe vele natura2000 gebieden waar vaak strenge regels zijn over stikstof uitstoot. Wij kunnen voor u een aerius berekeningen organiseren bij bepaalde bureau die uitrekenen hoeveel stikstof er vrij komt bij de uitstoot. Door zo’n onderzoek kan er bijvoorbeeld gekozen worden om geen diesel machines te gebruiken maar elektrische kranen. Dit kan ertoe leiden dat je een lichtere bouwmethode gaat toepassen (zoals houtskeletbouw) zodat je kan bouwen in/bij een natuurgebied. Architecten in Epe hebben hier vaak ervaring mee en weten wat de beste manier is om te bouwen in deze omgeving.

Natuurinclusief bouwen

Respectvol omgaan met de natuur is altijd belangrijk, maar in een bosrijke omgeving liggen er ook gewoon heel veel kansen. Uw ambitie hierin is de leidraad en daarnaast hopen wij u te kunnen enthousiasmeren om hier extra op in te zetten. Zo kunnen we er bijvoorbeeld rekening mee houden dat er broedplaatsen in en rondom het gebouw komen voor verschillende soorten vogels om maar iets te noemen. Daarbij is het uiteraard ten eerste belangrijk om goed in kaart te brengen wat het gebouw op die locatie echt kan bijdragen. Natuurinclusief kan ook een positief effect hebben op het verkrijgen van verschillende vergunningen bij gemeente, vooral in een gemeente als Epe.

Zonnepanelen

Als je in bosomgeving gaat bouwen, kan je niet zomaar uit de voeten met zonnecellen op het dak plaatsen. Er is veel schaduw en daarom moeten er andere tools worden ingezet om toch duurzaam te kunnen bouwen. Vaak komt dit neer op nog beter isoleren maar er zijn veel strategieën mogelijk zoals goed oriëntatie op de zon. Welke het beste zijn om toe te passen in afhankelijk van uw wensen, de eisen en de omgeving.

Kom in contact!

Kom langs op ons kantoor in Apeldoorn voor een eerste geheel vrijblijvend gesprek. Bouwen is een intiem proces. Uw architect weet soms meer over uw privéleven dan uw beste vrienden. Daarom is het extra belangrijk om uw architect fysiek te ontmoeten en te kijken of er een klik is en een mogelijkheid om een vertrouwensband op te bouwen! U kunt ons mailen of bellen om een afspraak te maken.