Architect in Deventer

Als architectenbureau met een vestiging in Apeldoorn bouwen we regelmatig in Deventer.

‘Als architecten, bekend in Deventer, denken we graag met u mee’

Als je wilt bouwen is het belangrijk dat je een architect vindt die met je mee kan kijken. Jij weet wat je wilt en wij als architect weten wat kan. Wij proberen zo goed mogelijk naar de opdrachtgever te luisteren zodat we diens wensen optimaal kunnen verwerken in een prachtig en praktisch ontwerp.

De stedendriehoek

Deventer vormt samen met Apeldoorn en Zutphen de stedendriehoek. Waar Zutphen en Deventer historische Hanze(haven)steden aan de IJssel zijn, is Apeldoorn meer een uitgegroeide residentiestad met het koninklijk Paleis Het Loo als beginpunt. De drie verschillende steden liggen dicht bij elkaar en vormen samen met de dorpen ertussen een stedelijk weefsel met tussendoor een landelijk karakter. De goede verbondenheid met onder andere directe lokale treinen creëren een prettige kleinschalige beleving maar wel met alle voordelen van de stad. Als architect in Deventer weten we wat er speelt in Deventer en omgeving en kunnen we goed inspelen op de context.

Historisch centrum

Kennis van de geschiedenis is belangrijk voor architectuur. Wanneer van plan zijn te bouwen in oude gebieden willen we de lokale manier van bouwen snappen en respecteren. Deventer is een historische stad met een prachtig historisch centrum. Als ervaren architect in Deventer kunnen wij putten uit onze ervaring met het verbouwen/herbestemmen van monumenten.

“Verduurzamen van monumentale panden is een kunst”

Het verduurzamen van monumentale panden kan erg lastig zijn. Als architectenbureau doen wij in Deventer aan Energieke Restauratie. Hierbij wordt er gezocht naar oplossingen om historische gebouwen energiezuiniger en comfortabeler te maken zonder dat de monumentale waarde wordt aangetast.

Levensloopbestendige woning

Wanneer je je droomhuis (ver)bouwt, dan wil je natuurlijk dat je er zo lang mogelijk zorgeloos kan wonen. Met vooruit denken en slimme ingrepen kunnen we voorkomen dat je later weer moet gaat verbouwen of dat je moet verhuizen. Niets is zo veranderlijk als de gezinssituatie en daarom wil je bij (ver)bouwen rekening houden met verschillende scenario’s. Kleine kinderen? Veilige omgeving. Pubers? Eigen plek. Oma in huis? Aparte unit op de begane grond. Thuiswerken? Kantoor of werkplek aan huis. Oud worden zonder zorgen? Een slaapkamer en badkamer op de begane grond voorbereiden.

Stad en land

De gemeente Deventer combineert twee fantastische kwaliteiten: Een stedelijke stad en een landelijke omgeving. Als architectenbureau hebben we veel ervaring met deze beide contexten en weten we wat de kansen en uitdagingen zijn per soort bouwproject.

Neem contact op

Kom bij ons langs in Apeldoorn of misschien zelfs Amsterdam, het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Bouwen is een intiem proces en daarom is de connectie met de architect erg belangrijk. Laten we kennismaken en kijken of er een klik is!