Architectenbureau in Amsterdam

Zoekt u een architect in Amsterdam? Of het nu gaat om een woningbouwproject, een particuliere woning of een of utiliteitsbouw, MTB architecten is het architectenbureau in Amsterdam wat u graag verder helpt! Samen realiseren we dit volledig naar uw wens!

“Bouwen is een intiem proces, er moet een klik zijn”

Ervaren architectenbureau in Amsterdam

Ieder mens is verschillend, daarom is persoonlijke begeleiding van een architect zo belangrijk voor een goed bouwproces. De architect weet hoe je moet bouwen en u weet hoe u wilt leven. Een architect is dus de schakel tussen de dromen en de realiteit en zal zo goed mogelijk proberen te begrijpen wat u nodig heeft. Daarom is het zo belangrijk om een goede klik te hebben met het architectenbureau waar u besluit mee samen te werken. Het is ook prettig als het architectenbureau in  Amsterdam of omgeving ligt als u hier wilt bouwen. Wij raden aan om een vrijblijvende persoonlijke afspraak bij ons Architectenbureau in Amsterdam te maken zodat u kunt kijken of die klik er is.

Architectenbureau in Amsterdam met een persoonlijk maatpak

MTB Architecten heeft als architectenbureau in Amsterdam al 45 jaar ervaring met veel verschillende soorten woningprojecten. Naast uw specifieke wensen zijn er ook de specifieke eigenschappen van de locatie. Een geslaagd project is een project dat uniek is. Er zijn wensen en doelen, en er zijn uitdagingen en grenzen. Als architectenbureau in Amsterdam is het de kunst om een slim ruimtelijk ontwerp te maken waarin alles samenkomt.

Monumentale panden

In een stad als Amsterdam is ruimte een schaars goed is. Is uw woningwens veranderd, maar bent u wel gehecht bent aan uw huis, dan kan u er met een passende verbouwing voor zorgen dat uw woning weer goed bij uw wensen past. Als architectenbureau in Amsterdam hebben we ook ervaring met het verbouwen van monumentale panden, zoals in dit verbouwingsproject te zien is op de Egelantiersstraat in Amsterdam. Hierin was het de uitdaging hoe er binnen een monumentaal pand, toch licht lucht en ruimte gecreëerd kon worden zonder de karakteristieke kwaliteiten te verliezen. Onze architect in Amsterdam, Martijn Braunstahl heeft hier twee werelden bij elkaar gebracht, de historische en de moderne. Dit heeft geresulteerd in een spannende moderne interpretatie van onze historische bouwcultuur.

Nieuwbouw architectenbureau in Amsterdam

Als architectenbureau in Amsterdam zien we daarnaast dat er in Amsterdam en omgeving natuurlijk ook lege kavel waar nieuwbouw op gebouwd zou kunnen worden. Als het mogelijk is, is het te overwegen om samen met de buren te bouwen, hier kunnen grote financiële voordelen aan zitten. Zoals dit project in Ijburg: Woningen Steigereiland. Door de opzet van de vijf verschillende woningen hetzelfde te maken konden de verschillende bewoners meer investeren in de individuele keuze van ramen, gevelafwerkingen en interieur. De architect is er om u te helpen het beste te investeren zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw investering. Want bouwen is een grote investering en dat doe je liever in één keer goed!

Kavel zonder woonbestemming

Als architectenbureau in Amsterdam helpen we om u inzicht te geven in het bouwproces. Naast ontwerpers weten we ook hoe vergunningen, bestemmingsplanwijzigingen en dergelijke processen werken. Door onze ervaring als architectenbureau in Amsterdam en ervaringen met de gemeente Amsterdam weten we goed wanneer een project haalbaar of rendabel is en welke alternatieven er zijn. Een (bouw)project is altijd tegelijk persoonlijk en zakelijk. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en mogelijk resulteert dit in een ontwerp.

MTB Architecten, uw architectenbureau in Amsterdam

Er zijn veel architectenbureaus in Amsterdam. Wat ons net wat anders maakt als architectenbureau in Amsterdam is dat wij het proces en uw beleving centraal stellen. We vinden het heel belangrijk dat er naast een prachtig eindproduct ook een fijne herinnering is aan het proces van het bouwen. Door de complexiteit, de steeds veranderende prijzen en de hoge druk, kan bouwen soms heel stressvol zijn. Wij willen u graag zo goed mogelijk begeleiden en inzicht geven zodat het proces zo ontspannen mogelijk verloopt.

Omdat we als architectenbureau u als klant in het middelpunt zetten, ziet u dat elk project bij ons er anders uit ziet. De vormentaal, esthetiek en sfeer van onze ontwerpen is steeds weer anders. Elk project is uniek en daarom vinden we ons werk zo leuk!

Interesse in een architect in Amsterdam, bespreek het in een vrijblijvend gesprek!

Bent u benieuwd naar uw mogelijkheden? Bel ons en of vul vrijblijvend onderstaande contactformulier in en we beantwoorden uw vragen graag!