Architectenbureau in Amstelveen

Amstelveen is een goed bereikbaar stedelijk gebied dat met de tijd is samengegroeid met Amsterdam. In Amerika zouden ze zeggen dat een suburb van Amsterdam is omdat u binnen no-time op Amsterdam Centraal staat. Tegelijkertijd heeft Amstelveen ook alle voorzieningen die een mens nodig heeft zo om de hoek. Ideaal wanneer u overweegt een woning te bouwen met behulp van een architectenbureau in Amstelveen.

Op zoek naar een architectenbureau in Amstelveen

Net als in het grootste gedeelte van de Randstad loopt ook Amstelveen tegen zijn grenzen aan en is het vinden van een leeg kavel eerder een uitzondering. Heeft u een kavel te pakken, geweldig! Ga met behulp van uw architect in Amstelveen aan de slag. Geen kavel? Soms kan verhuizen een goede optie zijn. Helaas zien we dat in deze tijd het vinden van een nieuw huis erg lastig is. Op deze manier komen veel mensen er in deze tijd toe om te verbouwen met behulp van een architectenbureau in Amstelveen.

Soorten woning

Amstelveen kent veel rijtjeswoningen voor gezinnen. Stedenbouwkundig is het gebied opgezet als woongebied, dit ziet u ook duidelijk aan de structuur van de woningen en straten. Maar in deze tijd met de digitalisering, de corona crisis en de opkomende kenniseconomie willen we misschien wel structureel meer woon/werk combinaties creëren.

“Werken aan huis, hoe creëert u die extra ruimte?”

Hoe creëert u die extra kamer? We willen vaak de leefruimte vergroten binnen mogelijkheden die er zijn, maar we kunnen niet toveren.. of toch wel! Creatieve oplossingen bedenken is eigenlijk een soort toveren. Waar u eerst alleen maar problemen ziet en het gevoel hebt dat u twee dingen wil, die niet combineren zijn, zorgt de architect in Amstelveen voor een creatieve oplossingen. Als een klik in uw hoofd lijkt alles op zijn plek lijkt te vallen. Als architectenbureau in Amstelveen helpt MTB Architecten u graag bij het vinden van deze creatieve oplossingen.

Verbouwen is precisiewerk, het is een puzzel

Nog meer dan bij nieuwbouw is verbouwen een ware puzzel voor de architect. Er zijn veel meer ‘belemmeringen’, maar daardoor ook meer kansen voor creatieve en bijzondere oplossingen. Op deze manier wordt een standaard rijtjeswoning juist een heel uniek object.

“Gebouwen hebben een verhaal”

Omdat u te maken heeft met iets bestaands is het analyseren en het goed in kaart brengen van waar de schoen precies wringt erg belangrijk. De bestaande gebouwen zijn een afstempeling van cultuur en levensstijl van de mensen vroeger. Vroeger waren de mensen bijvoorbeeld kleiner, ze leefden in kleinere ruimtes en hadden kleinere ramen. Nu willen we juist meer licht, lucht en ruimte en het liefst ook nog wat groen! Tegelijkertijd willen alle mooie oude elementen behouden en tot hun recht laten komen. Als architectenbureau in Amstelveen vinden we het heel belangrijk om een mooi afweging te maken tussen nieuw en oud.

“We kunnen zorgen dat uw bestaande huis een nieuw huis wordt.”

Verbouwen is een goed alternatief voor verhuizen. Omdat u ervaringsdeskundige bent in uw eigen huis, weet u precies de ins en outs van uw woning. Daarom is het ook zo leuk en spannend om te zien hoe relatief kleine veranderingen uw leven totaal kunnen veranderen.

Wonen met zorg

Misschien wilt u niet verhuizen maar heeft u wel behoefte aan zorg. Hoe verbouwt u uw huis op zo’n manier dat u er op een prettige manier oud kan worden? Zijn er misschien mogelijkheden tot het opdelen van verhuren van een deel van uw huis? Als uw architect in Amstelveen denken we graag mee met uw toekomstplannen.

MTB Architectenbureau in Amstelveen

Als architectenbureau in Amstelveen, hebben we dakkapellen, aanbouwen, bijbouwen een nieuwbouw woning flat en een ABN Amro gerealiseerd. Wij kennen de gemeente cultuur en het verloop van de procedures.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Of het nu gaat om volledige nieuwbouw, een verbouwing of aanbouw wij denk graag met u mee! Neem contact met ons op en plan geheel vrijblijvend een kennismaking zodat we samen kunnen nadenken wat voor u een passende oplossing zou kunnen zijn.