Architectenbureau in Almere

Almere is één van de weinige plekken in Nederland waar er nog veel bouwgrond te koop is. Een perfecte plek voor uw nieuwbouwproject dus! Almere biedt ruimte en vrijheid die veel mensen zoeken en andere gemeenten niet bieden. Wij hebben als architectenbureau in Almere ervaring met bouwen van een aantal gebouwen.

Ervaren architectenbureau in Almere

Oosterwold is een woongebied in Flevoland en bedraagt ongeveer de helft van de oppervlakte van Almere. Het is een vooruitstrevend gebied met een nieuwe manier van denken over gebiedsuitbreiding. In 2011 presenteerde het bureau MVRDV zijn ontwikkelingsstrategie voor Almere Oosterwold. Hierbij werd er een plan gemaakt voor een gebied met een landelijk karakter: 18% bebouwing, 8% wegen, 13% publiek groen, 2% water en 59% stadslandbouw. In Oosterwold worden zelfvoorzienende woningen gebouwd. Het is een autarkisch wijk, alles draait om eigen initiatief en zelforganisatie. Zelfs de wegen worden als CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap) door de bewoners ontworpen en georganiseerd.

“Oosterwold is onderhand een populaire plek geworden met veel duurzame, innovatieve en alternatieve initiatieven.”

Er zijn pluktuinen, zelf aangelegde fruitboomgaarden, kassen, kippenhokken, bijenkasten, etc. Iedereen maakt wat en deelt dat ook graag. Oosterwold heeft grote en ruime kavels en er is onderhand vaak sprake van een lotingen. Bouwen met een architectenbureau in Almere gaat meer dan op andere plekken over innovatie, duurzaamheid en eigen inbreng.

Almere is een plek voor makers

Almere is maakbaar, een plek voor pioniers, een plek voor ondernemende mensen. Almere is een interessante gemeente. In een land dat wordt ondergesneeuwd door overregulatie en drukkende woningmarkt, biedt Almere een prachtig betaalbaar alternatief. Bouwen als architect in Almere betekent extra goede begeleiding, procesbeheersing en budgetbeheersing. Almere trekt mensen met een vrije geest en met veel ambitie. Omdat er minder regels zijn, kan dit ook. Veel (bouw)projecten zijn CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap) of PO (particulier opdrachtgeverschap). Bewoners zijn niet alleen bezig met huisvesten, ze zijn ook bezig met ondernemen, met de wereld veranderen, met een plek op maat te creëren. Als Architectenbureau in Almere of omgeving is het een cadeautje om aan mee te mogen werken.

Een duurzame woning in houtskeletbouw of CLT

Wij als ervaren architectenbureau in Almere, zijn steeds vaker gebouwen aan het realiseren in houtskeletbouw (HSB) of in houtmassiefbouw met Cross Laminated Timber (CLT). Niet alleen is het een duurzaam alternatief voor het CO2 uitstotende staal en beton, het is ook heel prettig wonen, betaalbaar en flexibel.
Het gebruiken van duurzaam hout zorgt voor nieuwe houtproductie en zoals we weten, hout slaat CO2 op. Daarnaast is houtbouw een lichte manier van bouwen en waardoor het bouwproces minder zware CO2 producerende machines nodig heeft. Ook is houtbouw een droge manier van bouwen, dit betekent dat het als een bouwpakket zo in elkaar kan worden gezet en dit zorgt voor een snellere bouw!

“houtskeletbouw is één van de meest betaalbare manieren van bouwen”

Eigen ontwerp met hulp van Architect in Almere

Zelf Bouwen is heel erg spannend en interessant. U wordt zich steeds bewuster van de (technische) verwachtingen die we hebben van gebouwen. Wilt u energiezuinig bouwen, uw droomhuis bouwen en binnen uw budget blijven? We hebben ervaring als architectenbureau in Almere en weten de ins en outs van bouwen in deze gemeente.

Waarom MTB architecten als uw architectenbureau in Almere?

Als architectenbureau hebben we al 45 jaar ervaring in Almere met de meest uiteenlopende projecten. We zijn dus niet bang voor wilde of vooruitstrevende ideeën. We weten goed hoe we ondernemers moeten begeleiden om een mooi project ook daadwerkelijk te realiseren. Als er veel vrijheid is, is het makkelijk om te verdwalen in de mogelijkheden.

“Met uw hoofd in de wolken met uw voeten in de klei.”

Het is als architectenbureau in Almere belangrijk om verbeeldingskracht en idealen te hebben, maar tegelijkertijd ook realistisch en daadkrachtig kunt zijn. We vinden het belangrijk om goed naar u te luisteren. Wij zetten de klant centraal en niet ons eigen portfolio. We zien onszelf als begeleider van uw persoonlijke bouwproces. We staan naast u van idee tot realisatie van het gebouw. We maken niet alleen een leuk ontwerp, we zorgen ook dat het plan daadwerkelijk kan worden uitgevoerd, binnen de gewenste tijd en binnen het beschikbare budget. MTB architecten is het architectenbureau voor uw project in Almere.

“MTB Architecten maakt van u wilde ideeën een realistisch plan”

We hebben ons als architectenbureau in Almere bewezen als een betrouwbare partner. Op deze manier hebben we terugkerende opdrachten van een groot aantal belangrijke opdrachtgevers als ABN Amro bank, gemeente Apeldoorn en zorginstelling ‘s Heeren Loo. Dit komt omdat wij ons aan onze afspraken houden, realistische inschattingen maken, kwaliteit kunnen garanderen en passende en prettige ontwerpen maken.
We beginnen graag met een realistisch plan en voegen later nog dingen aan toe. Dit is anders dan beginnen met een fancy schets, waar steeds dingen moeten worden afgehaald.

Neem geheel vrijblijvend contact op

Klinkt dit als muziek in de oren? Schroom niet om een eerste vrijblijvende afspraak te maken om eens over uw wilde ideeën te sparren.