Herstructurering De Dietrich France

Opdracht

Het bedrijfscomplex wordt aangepast aan het nieuwe gebruik. De logistiek en routing over het terrein worden geoptimaliseerd en de verschillende gebouwen worden functioneel verbonden. De bestaande kantoren en een deel van de oude hallen wordt vervangen door nieuwbouw.

Plan van aanpak

Door langs de buitenzijde een nieuwe routing voor het vrachtverkeer aan te leggen, komt de centrale as beschikbaar als hoofdentree route.  Van hieruit worden het kantoor, het Customer Care Centre en de overige functies ontsloten.

Ontwerp

Op de plek van een te amoveren hal komt, om een groene patio heen, de nieuwbouw waarin de receptie, het Customer Care Centre, de vergaderruimten, het Training Centre, de kantinefuncties en de kantoren en plek krijgen.

Architectuur

Door aan de voorzijde een nieuw gebouw door en over de oude bebouwing te zetten ontstaat een nieuwe uitstraling. Door de oude elementen te integreren gaan we niet alleen respectvol om met het industrieel erfgoed maar komen de moderne transparante ingrepen ook beter uit. Er ontstaat een mooie verbinding tussen  de gebouwen uit verschillende tijden.  Het integreren van oude elementen zorgt voor karakter en eenheid.

opdrachtgever:
BDR Thermea
locatie
Mertzwiller Frankrijk
architect: 
oplevering:
2016