11 grondgebonden woningen, optioneel Nul Op de Meter

 De locatie

In de Apeldoornse wijk Sprenkelaar, op de rand naar Park Zuidbroek, kwam een schoollocatie vrij. Hierop zijn 4 multifunctionele tweekappers en 7 rijwoningen ontwikkeld. De verkaveling en de opzet van de woningen sluit goed aan bij de omgeving terwijl de zorgvuldige opzet ook een opwaardering van de buurt betekent.

 Nul Op de Meter, NOM

Alle woningen werden n=1 (individueel door de koper te kiezen) optioneel aangeboden in energieneutrale versie met verbeterde isolatiewaarden, een warmtepomp, lage temperatuurverwarming en genoeg PV panelen om de energiebehoefte te dekken. De twee meest zuidoostelijke rijenwoningen zijn niet optioneel, maar alleen in deze versie te koop aangeboden, om het pilotproject zeker te laten slagen.

Multifunctionele woningen 

 De vier woningen langs de Spinozastraat zijn zogeheten multifunctionele woningen. In de zijbeuk, achter de garage/berging, ligt extra begane grond-woonruimte, waarin een slaapkamer en een badkamer aangeboden worden. De hoeveelheid aangeboden seniorengeschikte grondgebonden woningen blijft ver achter bij de vraag. Vooral bij invullingen in bestaande wijken geeft dit woningtype mensen van middelbare leeftijd de gelegenheid om, binnen hun vertrouwde woonomgeving, een zinnige stap in hun wooncarrière te maken.

opdrachtgever:
Bouwbedrijf Nikkels
locatie:
Aristotelesstraat
 
Apeldoorn
architect: 
oplevering:
2018