Ontvangstcentrum Brötje Heizung

Opdracht

De wens is om te komen tot een “glazen Fabriek” oftewel een transparante productie- en verkooporganisatie. Het momenteel verouderde en vervuilde complex ondergaat daartoe in de komende tijd ingrijpende veranderingen. De nadruk komt te liggen op het trainingscentrum en de verkooporganisatie. Een deel van de overtollige productiehallen wordt weggesaneerd.

Met de verbouw en sanering van een dergelijk complex komen natuurlijk de volgende zaken aan de orde. Het complex moet na de eerste verbouwing in 25 jaar weer voldoen aan alle huidige veiligheidseisen. Op alle plekken waar de bebouwing aangepakt of gesaneerd wordt vraagt de bodemverontreiniging om een oplossing.

Ontwerp

De kantoren, productiehal en nieuwe spare parts hal worden door een entree- en ontmoetingscentrum aan elkaar verbonden. De productiehal krijgt een glazen gevel waarmee het primaire proces zichtbaar wordt. De kantoren worden uitgebreid en trainingszalen worden toegevoegd. Een rondgaande galerij zorgt voor vluchtroutes en nieuwe ontsluitingsroutes.

De nieuwe ruime binnenruimte die ontstaat vormt een foyer voor de instructiezalen en een ontmoetingsplek voor kantoor- en productiepersoneel. De expressobar nodigt daartoe uit.

opdrachtgever:
BDR Thermea
locatie:
August-Brötje-Strasse 17
 
Rastede Duitsland
architect: 
oplevering:
2016